Litografies

Litografies

2022, SILENT NIGHT

Arianne Faber
Neix una nit de Nadal a Holanda. Graduada a l’acadèmia d’art St Joost de Breda (Holanda). Viu i treballa des dels anys noranta a Barcelona, on té el seu propi estudi de disseny gràfic, dibuix i il·lustració dedicat al món del llibre i de la premsa. Narra millor sense text com ho demostren els seus llibres il·lustrats. Té un joc per ajudar a persones amb Alzheimer i un altre per a nens que els apropa a les Matemàtiques.
Crea una imatge forta i clara sense detalls superflus i es concentra en l’essència. Els seus dibuixos s’obren com un espai ple de llum, animat a vegades per un color tan brillant com feliçment arbitrari.

2021, CAMÍ D’ORIENT

Ricard Jorge Pérez
Graduat en Disseny Gràfic per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Es descriu a si mateix com a il·lustrador creatiu que desafia l'observador. Estil geomètric, atrevit, amb degradats i composicions minimalistes que rendeixen tribut a la cartelleria publicitària de meitat del segle xx.

Porta el seu treball a la mínima expressió i deixa que la il·luminació i l'essència de les coses floreixin donant importància a les perspectives marcades, a tonalitats coloristes i a fer servir el contingut just per a transmetre les seves idees amb acabats més sintètics o realistes, depenent del propòsit de l’obra.

2020, MAGICAL TREE

Maria Arimany Nicolau
Nascuda a La Garriga el 27 de gener de 1929, descobreix la seva vocació de pintora als 80 anys. Pinta, a l’oli sobre tela, paisatges màgics amb un estil propi, alegre i vivaç, que emergeix del seu interior, paisatges que no tan sols es veuen sinó que es perceben mitjançant la resta dels sentits.
Les seves obres, font de memòria de l’artista, ens transmeten la seva mirada de paratges viscuts.
La seva pintura ens informa de la diversitat natural del territori. Els arbres, els camins, les fulles, les flors, els boscos, el cel, són elements singulars de la seva obra artística que és el Paisatge.

2019, LLUM DEL DESERT

Eulàlia Llopart Cirilo
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l’especialitat d’Escultura. La seva obra convida a passejar per una geografia personal plena de representacions de paisatges particulars; captura la mirada per aturar el temps i et transporta a gaudir de l’ara, de l’instant.
Dona molta importància al procés creatiu i a l’experimentació i es nodreix combinant diferents tècniques tant de gravat com pictòriques, així com materials diversos com la fusta, el metall i el paper.
Darrerament ha creat obres per: el Premi Solidaritat, 2018, de l’Institut dels Drets Humans de Catalunya, i, també pel Consell Comarcal d’Osona, Ajuntament de Centelles, Sant Cugat del Vallès, entre d’altres.

2018, ASTRES, ESTRELLES I STARS

Joan Orriols Puig
Explica que la vida és el temps que tenim des que sortim d’un forat fins que acabem en un altre. Ha viatjat pel gran desert del Sàhara i s’ha enamorat de molts països sud-americans. Diu que salvaria abans un ocell que tota la humanitat sencera. És ateu i li agrada la filosofia dels clàssics.
Pinta, dibuixa i ha escrit llibres de poesia, prosa i assaig i, també, un llibre de dibuixos i aforismes inspirats en el pensament de Fernando Pessoa. Acaba de presentar un llibre d’opinió i recull de curiositats lingüístiques.
Picasso, Goya, Matisse, Casagemas, Plató, Séneca, Jorge Amado, Naguib Mahfuz, han estat els seus mestres.


2017, LES MUSES DEL PALAU

Joan Ramon Farré Burzurí
La passió pel dibuix el porta a l’ofici d’arquitecte. Dona un èmfasi especial als edificis i paisatges urbans que dibuixa amb singular precisió i detalls de color amb aquarel.la. No l’interessa la perfecció, sinó tan sols pretén emocionar amb la seva obra, la qual podem trobar en diversos llibres com El Palau de la Generalitat de Catalunya, Matite in Viaggio, Portrait Revolution, etc. Ha exposat tant individualment com col•lectivament a Barcelona, Castella, Florida, Michigan, San Francisco, Venècia...

2016, MÀGIA DE NADAL

Maria Corte
Graduada en ilustración por la Escuela Massana de Barcelona en 2009, su obra se caracteriza por la alteración del espacio a través de formas geométricas y la ruptura de todas las convenciones clásicas de la representación del cuerpo humano. Sus creaciones abarcan: carteles, prensa, portadas de libros, publicidad, animación para niños ilustración pedagógica, pintura… Ha colaborado en periódicos como The New York Times, The Wall Street Journal, el Corriere della Sera, La Vanguardia, el Diari Ara y también con el Ministerio de Educación y Cultura, la Generalitat de Catalunya y la Universidad de Barcelona entre otras entidades.

2015, THE WISE MAN

Sagi Tarbal i Ripoll
Nascut a Granollers (Barcelona). Part de la seva obra es caracteritza per la incorporació de textos i per la presència de bustos i quadrats que representen les moltes històries que ens passen pel cap: emocions, neguits, inquietuds...
Per canalitzar les seves sensacions, conjuga l’ús de la tinta, el pastel, el llapis i el grafit amb elements orgànics com flors, cafè, fruita, sang, vi, i també amb pigments naturals d’origen africà.

2014, LA CASA DE LA MÚSICA

Zviad Gogolauri
Zviad neix a Rustavi (Geòrgia), més tard es trasllada a la capital, Tiflis.
La seva obra té un batec vitalista. Presenta cases mal arrenglerades que, de tant en tant, obren les seves entranyes per descobrir-nos la música de l’interior.
Els personatges pintats miren assossegadament l’espectador. No hi ha rostres afligits, ni gestos desesperançats. Els aspectes naïf tornen a trobar-se amb els folklòrics. I música, música per tot arreu.

2013, NIT SOSTENIBLE

Núria Vallès
La seva obra es tenyeix de colors irreals que semblen tints expressionistes i fauvistes. Són expressió d'un món possible i millor que el que l'envolta. Com a artista se sent corresponsable del futur.
Des de l'àmbit artístic i humà vol aportar el seu gra de sorra per construir un planeta més harmoniós amb la naturalesa humana.
S’inspira en l'entorn urbà on viuen les persones, a qui dedica la seva pintura.

2012, MERCAT DE NADAL

Abel Florido
L’artista aposta per uns paisatges urbans extraordinaris que conviden a estar una bona estona observant les escenes quotidianes de les nostres ciutats. Pinta persones en moviment representant la vida a les grans ciutats. A les seves obres hi planen els colors grisos, negres i blancs amb parts que ressalta d’un color viu, majoritàriament el vermell.

2011, MÁGICO COMETA PARA UN EXTRAÑO MUNDO

Jordi Pintó
Les seves obres són finestres, decorats que parlen de la infantesa i dels somnis, de la mirada màgica que tenen els nens, però amb la visió d’un adult.
Els seus temes són figuratius, universos simbòlics plens de construccions i arquitectures de geometries impossibles, on el surrealisme oníric es barreja amb la ironia quotidiana donant la seva versió particular de la realitat.

2010, SABOTATGE

Vicenç Ferreres
Lluitador incansable de les causes perdudes, persona oberta a la creació artística en tots els seus àmbits.
Somiador de realitats i alhora creador i crític del món en què vivim.
És un artista complet, irònic però no cínic, i a la vegada fidel al concepte que l’art pot ésser efímer o no. L’esperit de les seves obres ratlla l’originalitat.

2009, ELS REIS D'ORIENT

Miquel Olivares
Els Reis d’Orient
Porten coses, porten coses;
Els Reis d’Orient
Porten coses a la gent.
Visca els tres Reis de l’Orient
Que porten coses a tota la gent.

Canço tradicional popular catalana

2008, NOCHE DE PAZ

Raimundo Martín
Santa nit!, plàcida nit!
els pastors han sentit
l'al·leluia que els àngels cantant
en el món han estat escampant:
El Messies és nat!
El Messies és nat!

SANTA NIT és una coneguda cançó de Nadal composada originalmente en Alemany pel capellà austríac Joseph Mohr i el músic Franz Gruber

2007, LOS TRES REYES

Pablo Maeso
Reis que veniu per elles,
no busqueu estrelles ja,
perquè on el sol és
no tenen llum les estrelles.


2006, THE NATIVITY

Eleazar
A Betlem me'n vull anar.
Vols venir, tu, rabadà*?
- Vull esmorzar!

A Betlem esmorzarem
i a Jesús adorarem.
- Hi ha massa neu!

La neu que pel camí hi ha
la calor ja la fondrà.
- Oi, la que fa!

Apa, aixeca't, encén foc;
No vagis a poc a poc!
- Massa que em moc!

* Nadala. Un rabadà és, a Catalunya, el xicot que ajuda el pastor, un regatxo o mosso, vaja. D'ací l'infantilisme de la cançó i les respostes entremaliades.

2005, LIBERTY

Pep Escoda
La llibertat, Sancho, és un dels dons més preciosos que als homes han donat els cels; no poden igualar-s'hi els tresors que envolten la terra i el mar; per la llibertat, així com per l'honra, es pot i s'ha d'aventurar la vida.

2004, LA NADALA

Josep Lluís Arimany Nicolau
Canço pròpia de la festa de Nadal. Composició poètica, amb la finalitat de felicitar les festes de Nadal o bé de manifestar l'estimació a les persones benvolgudes.